Alçı Levha Uygulayıcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi

Alçı Levha Uygulayıcısı Mesleki Yeterlilik Belgesi

ALÇI LEVHA UYGULAYICISI SEVİYE 3

Sınavına başvuru için: ONLİNE BAŞVURU

BAŞVURU EVRAKLARI

  • Başvuru sahibi tarafından imzalanmış Aday Başvuru Formunun Islak İmzalı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi (TC vatandaşı olmayanlar için, geçerli pasaport fotokopisi), 
  • Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu. 

 

GENEL BİLGİ

12UY0054–3- Alçı Levha Uygulayıcısı Seviye 3 Ulusal Yeterliliği Ulusal Yeterlilik Birimlerinde tanımlanan bilgiler baz alınarak, ‘Ölçme ve Değerlendirme - bölümüne göre sınavın gerçekleştirilmesi ve değerlendirmesi sürecine ait; yeterlilik birimi, soru sayısı, başarı notu ve sınav süresi (dakika) aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

BİRİMLER

Sınav Şekli

Başarım Notu

(100 Üzerinden)

Soru Sayısı

Sınav Süresi (DAKİKA)

SINAV TÜRÜ

(T1)

(P1)

(T1)

(P1)

(T1)

(P1)

(T1)

(P1)

A1) İş Sağlığı ve Güvenliği, Kalite ve Çevre

X

X

60

80

7

Performans Sınavı Kontrol Listesi

14

30 dk

A2 ) Alçı Levha Uygulama İşleminin Yapılması

X

X

60

80

26

Performans Sınavı Kontrol Listesi

52

150 dk

Toplam

32

 

66

180 dk

Bu yeterlilikte Teorik sınav, A1, A2, birimlerinden gerçekleştirilecektir. Aday her bir birimden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almalıdır. Teorik sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde doğru cevap sayısı esastır. Yanlış ve boş cevap sayısı dikkate alınmaz. Silinmiş ve uygunsuz işaretlemeler yanlış sayılır. Her soru için yalnız bir tane doğru cevap işaretlenmelidir, birden fazla işaretleme olan sorular yanlış sayılır.

A1,A2  birimlerinden, Performans Sınav için belirlenen sürede 100 üzerinden 80 puan alması gerekmektedir.  Performans Sınavı Kontrol listesindeki her bir adım için belirtilen tam puanlar üzerinden değerlendirme yapılır. Adayın yapılacak işlem için verilen süreyi aşmaması gerekir.

TEKRAR SINAV HAKKI:
Adayın herhangi bir sınavdan başarısız olması halinde, İşsizlik sigorta fonu teşvikinden yararlanıyorsa 2, yararlanmıyorsa 1 kere ücretsiz sınav hakkı vardır; aday bu hakkını, ilk girdiği sınav tarihini takip eden 1 yıl içerisinde kullanmak zorundadır. Bunun dışında, aday başarısız olduğu sınavlara dilediği kadar tekrar katılabilir; bu uygulama ücretsiz değildir. Adayın, ilk girdiği sınav tarihinden itibaren, 1 yıldan daha fazla ara vermesi durumunda, tüm birimlerden yeniden sınava girmesi gerekmektedir. 

Belge Geçerlilik Süresi

5 YILDIR.

BİRİM BİRLEŞTİRME
Aday, aynı sene içerisinde farklı belgelendirme kuruluşlarında katıldığı belgelendirme sınavları sonrasında başarılı olduğu yeterlilik birimlerini birleştirerek Mesleki Yeterlilik Belgesi alma hakkına sahiptir. Adayın başarılı olduğu yeterlilik biriminin geçerlilik süresi 2 yıldır. Farklı belgelendirme kuruluşlarının sınavlarından alınan sonuçların birleştirilmesi sadece yeterlilik birimi bazında gerçekleştirilebilir; sınav bölümleri (T1, P1) bazında birleştirme yapılmayacaktır.








Etiketler : Mesleki Yeterlilik Belgesi , Mesleki Yeterlilik , Myk Belge Sorgulama , Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama , Yeterlilik Belgesi Sorgulama , Ustalık Belgesi , Ustalık Belgesi Alma , Ustalık Belgesi Nasıl Alınır ? , Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Kurumlar , Mesleki Yeterlilik Belgesi Veren Firmalar , Mesleki Yeterlilik Belgesi Firmaları , Myk Firmaları , Myk Belgesi Sorgulama , Myk Belgesi Nasıl Alınır , Myk Belgesi Sorgulama , Myk Belgesi , Myk Belgesi Ücretleri , Myk Belgesi Fiyatları , Myk Sorgulama , Myk Belgelendirme , Myk Belgelendirme Fiyatları , Myk Belge Fiyatları , Myk Belge , Myk Sınav Soruları , Myk Ulusal Yeterlilik , Myk Belgesi Sınav Soruları , mesleki yeterlilik belgesi sınav soruları ,